aug

31

Byg et lavenergihus af flamingoklodser

Posted by : Lærke Sørensen | On : 31. august 2012

Spar på energien med lavenergihus (Foto Benee-huse.dk)

Spar på energien med lavenergihus (Foto Benee-huse.dk)

Ja, du læste helt rigtigt. Nu kan du bygge hus i flamingoklodser, og hvis du gør det, så får du samtidig et hus som sparer dig en del på energiregningen, for det er nemlig et lavenergihus. Et flamingohus ligner et almindeligt hus, da flamingoen stabiliseres med beton. Derudover sætter man en facade udenpå, ofte er det gipspuds, men det kunne for eksempel også være træ. Mulighederne er, som du kan høre, mange, men du skulle tage et kig på det, da det virkelig er fremtiden indenfor byggeri.

Fordelene og ulemperne ved et lavenergihus i flamingo

Først og fremmest er fordelene ved flamingoklodser, at det er et meget let materiale, både at bære rundt på, men også at arbejde det. Det gør arbejdet meget lettere og hurtigere end for eksempel mursten. Flamingo og beton har en god holdbarhed. Samtidig er flamingo et materiale som isolerer godt, og derfor er væggene indenfor altid dejlig varme, også selvom det er bidende koldt udenfor.

Men selvom det er nemt at arbejde med, så er det dog vigtigt, at man får en fagmand til det, da det handler om husets stabilitet, og det har kun en fagmand forstand på. Det kan dog være svært at finde sådan en fagmand eller en håndværker eller en arkitekt, da byggemåden er forholdsvis ny, og dermed er der ikke mange som har erfaring, men det er da værd at huske på, at du kan gøre et stort indhug på din energiregning ved at investere i sådan et hus.

Læs mere om et lavenergihus her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *