apr

18

Har du brug for en maler?

Posted by : Lærke Sørensen | On : 18. april 2013

Vil du prøve en ny stil? Kontakt din maler (Kilde Colefax.com)

Vil du prøve en ny stil? Kontakt din maler (Kilde Colefax.com)

Det kan godt ske, at folk har en forkert opfattelse af, hvad en maler egentlig er. Nogle tænker på malere som nogle, der laver malerier og tjener deres penge på at være kunstnere. I nogle henseender er dette også den rigtige tankegang. En maler kan dog også være noget andet end en kunstner, nemlig en håndværker med en praktisk tilgang til brugen af maling.

De fleste har brug for at få malet i deres bolig. Vægge skal regelmæssigt males op for at se pæne ud, og det er ligegyldigt, hvilken farve de har. Mange foretrækker at være deres egen maler, fordi de på den måde kan spare penge. Det er dog godt at vide, at man sagtens kan hyre en professionel håndværker til at tage sig af arbejdet, så det kommer til at se ordentligt ud.

Maler – en rigtig håndværker

Det at være maler indebærer mere end bare at kunne dyppe en pensel i en bøtte maling og så arbejde derudaf. Man bliver først en rigtig maler efter man har taget en officiel håndværkeruddannelse, hvor man både kommer på skole og ud i praktik. I alt tager det tre og et halvt år. Man kommer blandt andet til at lære at blande farver, håndtere meget forskelligt udstyr, kende forskellige overfladers egenskaber og krav, og selvfølgelig også lære at male ordentligt.

Hvad enten man skal i gang med et stort renoveringsprojekt, eller bare har en mindre arbejdsopgave, så kan det være en god idé at hyre en maler til at tage sig af det. Man maler trods alt noget for at det skal holde i lang tid og se pænt ud, så det er næsten bedre at gøre det ordentligt første gang, i stedet for at indse det senere og så alligevel skulle til at udbedre på det.

Find din lokale maler her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *