okt

29

Installer altan – og få den køkkenhave du drømmer i byen

Posted by : Lærke Sørensen | On : 29. oktober 2013

Der kan laves plads til alverdens planter på selv den mindste altan (foto minaltan.dk)

Der kan laves plads til alverdens planter på selv den mindste altan (foto minaltan.dk)

Det er skønt at bo i lejlighed som ung. Det betyder nemlig, at man typisk bor centralt, og det er jo sjovt i forhold til by- og ungdomsliv. Alligevel kan man godt komme til at savne nogle af de ting, som husejere typisk har. Meget plads, eget udendørsareal, fred og ro fra larmende naboer. Og så selvfølgelig køkkenhaven, der er ved at blive hip igen. Vi vil gerne vide, hvor maden, vi putter i munden, kommer fra, og der er noget skønt, næsten terapeutisk, over at kunne høste egne friske grøntsager, krydderurter og farverige blomster til pynt i hjemmet.

Urban Farming hedder det, og det betyder kort og godt, at dyrke grønt i byen. Købe mindre, producere mere selv. Det er der skrevet bøger om, så du kan komme godt i gang og undgå de værste fejltagelser. Der er nemlig nogle forholdsregler, man skal tage – men det er småting i forhold til udbyttet. Store, flotte og økologiske grøntsager, du ved, hvordan er dyrket.

Første skridt til at kunne dyrke dine egne grøntsager, selvom du bor i lejlighed, er en altan. Den giver dig det fornødne udendørsareal, der er påkrævet for at kunne dyrke afgrøder.

Tomater og agurker på altanen

Hvis du sidder og bliver lidt hook på tanken, kan du ret hurtigt få ideen ført ud i livet. I dag findes der nemlig professionelle firmaer, der ene og alene arbejder for, at du kan få en altan koblet til din ejendom. Smart ikke? De sørger i øvrigt også for, at du får en altandør (ellers er altanen ikke meget værd, kan man sige), så du straks kan tage dit nye køb i brug.

Med andre ord; Bestil i dag og hav altanen klar til næste forår, hvor du kan begynde at så de første frø, der kan spire og blive til alle dine yndlings grøntsager. Dyrk endelig en masse – du skal nok få det spist og ellers kan meget også fryses – fx bønner. I juleperioden kan du pynte din nye altan med lyskæder og lade både dine naboer og dig selv komme i julestemning.

Find din altan her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *