nov

14

Man kan bo lykkeligt i et hus i funkis

Posted by : Lærke Sørensen | On : 14. november 2013

Aldrig har det været lettere at bo godt (foto www.ltm.dk)

Aldrig har det været lettere at bo godt (foto www.ltm.dk)

Alle mennesker er naturligvis interesserede i at bo i huse, som skaber nogle trygge og beroligende omgivelser for dem selv og en eventuel familie. Det er i vores hjem, at vi holder fri fra uddannelsen eller arbejdet. Det er også i boligen, at vi har tid til at tænke over tingene og forberede os på de kommende dage. Mange har haft en positiv oplevelse ud af at bo i et hus, der er bygget i byggestilen funkis. Derfor bliver der også bygget flere og flere funkishuse i Danmark såvel som i resten af verden.

Nogle vil måske mene, at det er ikke huset udenpå, der er afgørende for, hvordan det er at bo i, men at det derimod udelukkende er boligens indretning, der har en betydning. Hér skal man dog have i tanke, at hele husets opbygning har en betydning for, hvordan man kan indrette det. Et hus i funkis giver nogle unikke muligheder, som man ikke kan finde ved andre byggestile.

Værd at vide om funkis

Funkis er en måde at bygge huse på, der adskiller sig meget fra mere traditionelle tilgange. Et funkishus har et ved første øjekast særpræget, kubisk udseende med et kun let skrånende tag og vægge med hvidt puds på ydersiden. Det kan måske lyde råt og bastant, men der er stadig gjort plads til masser af vinduer, og der er også tænkt over detaljer som energiforbrug og lysindfald. Desuden medtænker arkitekter meget husets omgivelser, når de skal tegne et hus i funkis.

Læs mere om funkis

Der er naturligvis nogle huse, der ikke kun er funkishuse, men som også rummer elementer af andre måder at bygge huse på. Funkis har været med til at give byggefirmaer ny inspiration til, hvordan man kan opføre nybyggeri. Hvis du tager kontakt til en af disse, så kan du finde ud af, hvordan du kan få et nyt hus, der udnytter de bedste ting fra byggestilen funkis!

Lavenergihuse mere informationer

Share

Comments (2)

  1. […] Man kan bo lykkeligt i et hus i funkis […]

  2. […] Man kan bo lykkeligt i et hus i funkis […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *