sep

07

Rens selv dit By Nord plaid

Posted by : Lærke Sørensen | On : 7. september 2012

Pas godt på dit lækre plaid (Foto Cahetu.dk)

Pas godt på dit lækre plaid (Foto Cahetu.dk)

Det har varmet dig på terrassen på de kolde aftener. Det har varmet dig, når du sad foran fjernsynet med en god film. Det har varmet børnene, når der skulle leges på gulvet med alle legoklodserne. Du har været så glad for dit By Nord plaid, og det har holdt godt, men efter alle turene på gulvet, skriger det efterhånden på en vask, men du er bange for at ødelægge det, da du kan se, at det er lavet af 100 % uld. Læs videre, for at få gode råd til at rense dit uld plaid. Det er slet ikke så svært.

Gode råd til at rense dit By Nord plaid

Du kan sagtens vaske dit plaid i vaskemaskinen, men det kommer an på, om din maskine har et specielt uldprogram. Hvis den ikke har det, så er det bedste råd at vaske dit plaid skånsomt i hånden. Når du vasker dit plaid i hånden, så er det vigtigt, at du vælger et vaskemiddel som er til uld ellers kan du ødelægge materialet. Du skal bruge godt med vand, og det må ikke være varmere end 40 grader. Det gælder også ved vask i maskinen. Du skal ikke bruge alle dine kræfter, men i steder vaske det meget blidt, ikke noget med at trække og gnubbe. Det kan igen ødelægge mere end det gavner. Derefter skal du skylle det efter tre gange med rent vand og rul det så ind i et håndklæde som kan suge vandet ud.

Uanset om du vasker det i maskine eller i hånden, så skal det tørrer efter. Stræk først dit plaid ud efter den facon, det skal være. Hæng det op, men undgå at hænge det i for få punkter og undgå at hænge det ude i sollys. Når du synes, at det er tørt, så giv det lige lidt ekstra, da uld er god til at suge vand, derved føles det tørt uden faktisk at være det.

Mere enkelt kan det ikke blive, så du kan sagtens vaske dit uld plaid derhjemme. God fornøjelse!

Læs mere her om et By Nord plaid

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *