mar

22

Vejen til flotte fliser

Posted by : Lærke Sørensen | On : 22. marts 2019

Har man fliser i sin indkørsel eller på terrassen eller måske på små stier rundt omkring i haven, vil de blive udsat for lidt af hvert igennem årene. Skiftende årstider, vind og vejr sætter sine spor på fliser, og pludselig kan de faktisk blive rigtig grimme at se på.

Derfor skal man passe godt på sine fliser

Når sommeren kommer, er det rart at kunne invitere naboer, familie og venner om til en gang grill i haven. På de lune aftener er terrassen et skønt sted at mødes med dem, man holder af. I en sådan situation er det godt at have passet godt på sine fliser, så de fremstår indbydende og rene for gæsterne. Særligt hvis man går rundt på bare tæer en varm sommerdag, er det bare rarest, at der ikke sidder alt muligt skidt på og imellem fliserne.
Det er også værd at investere i sine fliser, hvis man gerne vil have sit hus solgt. Hvis man er på udgik efter et nyt hus, kigger man nemlig altid efter vedligeholdelsen og om hvorvidt huset og haven er indbydende. Her kan en fliserensning gøre underværker.

For en sikkerheds skyld

Det handler ikke kun om det flotte udseende af nyrensede fliser, det handler også om sikkerhed. Hvis fliser får lov at stå til i mange år, vil der sætte sig en belægning på dem. Dette er typisk mos eller alger af en art. Når sådanne ting sætter sig på fliserne, bliver overfladen, man går på, enormt glatte. Det kan altså skabe risiko for at glide, hvis fliserne ikke bliver renset jævnligt. Hvis det har regnet og fliserne er våde, vil belægningen føles som en ren skøjtebane.

Fremgangsmåden ved fliserensning

Når man skal rense fliser bliver der ikke gjort brug af højtryksrensning. Dette er fordi det er en meget grov form for rensning, som fliserne ikke kan tåle. Det kan ødelægge flisernes overflade. Man spuler i stedet fliserne på en mere skånsom måde, der har til formål at rense uden at ødelægge.
Når fliserne er blevet spulet og al belægningen er væk, vil man putte en algebehandling på fliserne. Dette gøres med forebyggende formål. Med en sådan behandling sørger man nemlig for at nedbryde alle spor fra alger og mos. Denne forebyggende behandling skal naturligvis også forhindre alger og mos i at vokse på fliserne igen. Når algebehandlingen har fået lov til at virke i nogle dage, imprægnerer man fliserne, så de vil være bedre rustet til at kunne klare al slags vind og vejr, de skulle blive udsat for.

Det næstsidste trin i processen er at feje nyt fugesand ned imellem fliserne. Når man renser fliser vil noget af den fuge, der ligger imellem fliserne nemlig forsvinde, og dette skal erstattes. Fugen har til formål at sørge for at fliserne ligger stabilt op ad hinanden samt at forebygge væksten af ukrudt mellem fliserne. Til sidst rydder firmaet op efter sig selv, og dit fliseområde vil være klar til sommeren.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *